Pieter_M
09/06/2023

Vlaams Energiebedrijf leidt aanbestedingsprocedure voor energieprestatiecontract Van Roey Services en GO! Scholengroep Xpert

Van Roey Services en GO! Scholengroep Xpert hebben een overeenkomst getekend voor een onderhouds- en energieprestatiecontract voor negen campussen en vijftien scholen van het gemeenschapsonderwijs in Noord-Limburg. Het contract is tot stand gekomen na een aanbestedingsprocedure onder leiding van het Vlaams Energiebedrijf (VEB).

BRON: Van Roey Services

Een Energy Services Company (ESCO), in dit geval Van Roey Services uit Rijkevorsel, zal optreden als studiebureau, uitvoerder en onderhoudsfirma binnen het energieprestatiecontract. De ESCO zal investeren in diverse energiebesparende maatregelen om zo de beoogde energiebesparing te realiseren. Een deel van de investering zal worden terugverdiend door middel van besparingen op de energiefactuur. Hierdoor wordt de financiële druk op het budget van GO! Scholengroep Xpert verlicht.

Dit contract garandeert dat Van Roey Services een besparing zal realiseren van 16,5% op elektriciteit, 3% op aardgas en 100% op stookolie gedurende een periode van 10 jaar. Voor gebouwen die vallen binnen een periode van 20 jaar, wordt een besparing van 29% op elektriciteit en 15% op aardgas gegarandeerd. Dit is het eerste ESR-neutrale energieprestatiecontract in de publieke sector. Bij een off-balance of ESR-neutraal contract worden de investeringen deels geregistreerd op de balans van de ESCO. Dit stelt de overheid in staat om deze investeringen buiten haar eigen balans te houden, wat resulteert in ambitieuzere projecten.

Met het oog op een duurzame strategie, erkent Bart Cox, algemeen directeur van Van Roey Services, dat energierenovatie een belangrijke rol speelt bij het behalen van klimaatdoelstellingen. Hij benadrukt dat het langdurige engagement om de negen campussen en vijftien scholen van GO! Xpert Scholengroep energiezuiniger te maken volledig in lijn is met de duurzame strategie van hun organisatie. Daarnaast staat het comfort van de gebruikers uiteraard centraal. Het verbeteren van de bestaande infrastructuur zal resulteren in een stimulerende omgeving voor de nieuwe generatie leerlingen.

Van Roey Services zal in de komende periode een uitgebreid pakket aan maatregelen implementeren, waaronder de installatie van zonnepanelen, het vervangen van verlichting door energiezuinige LED-verlichting, renovaties van de verwarmingsinstallaties en het buitenschrijnwerk. Daarnaast zullen ook kleinere maatregelen worden genomen, zoals het vervangen van pompen en het installeren van klokthermostaten. Als onderdeel van het project wordt tevens een geautomatiseerd monitoringssysteem geïmplementeerd. Voor de uitvoering van deze maatregelen werkt Van Roey Services samen met partners Equans en C-systems.

© Govly

Lees meer

Vlaamse Regering verbetert ondersteuning van ondernemers en stimuleert innovatie

05/06/2024

Schapen Kemp vzw zet overheidsopdracht voor natuurbegrazing Kanaalplas voort

28/05/2024

IKWV ontvangt vier nieuwe jetscooters voor kustbewaking en reddingsoperaties

13/05/2024

Stad Oostende versterkt banden met Stadsatelier

26/03/2024

Batopin plant 970 CASH-punten tegen eind 2025

28/03/2024

Stad Leuven stimuleert duurzame handel: gratis proefproject elektrische cargodeelfietsen

21/03/2024

UZ Gent's nieuwe revalidatietoestel verkort hersteltijd voor revalidanten

19/03/2024

Eerste autonoom toegankelijk treinstel voorgesteld door NMBS

15/03/2024

Skilpod krijgt groen licht voor contract ter waarde van 1 miljard euro

11/03/2024
Scroll naar boven