Batopin
C.G.
26/03/2024

Batopin plant 970 CASH-punten tegen eind 2025

Tegen eind 2025 zal België 970 CASH-punten tellen. Nu de uitrol van het CASH-netwerk halfweg zit, geeft beheerder Batopin alle locaties vrij van de 970 CASH-punten die er tegen eind 2025 zullen komen in 503 steden en gemeenten.

Bron: Batopin

Het netwerk van Bancontact CASH-punten is hiermee volledig bekend en iedereen kan ze raadplegen via CASH.be. Jeroen Ghysel, CEO van Batopin: “We zijn halfweg de uitrol van ons netwerk van CASH-punten, hoog tijd met andere woorden om volledige klaarheid te scheppen over waar we aanwezig zullen zijn.”

“Burgemeesters en consumenten willen graag weten of en waar er in hun gemeente een CASH-punt zal zijn,” zegt Jeroen Ghysel. “Met de bekendmaking brengen we duidelijkheid voor iedereen.” Voorts wil Batopin snel verdere stappen kunnen ondernemen in verband met vergunningen en geschikte gebouwen, in samenspraak met de lokale besturen. Dit om de doelstelling van eind 2025 te kunnen halen voor de volledige uitrol van het nieuwe netwerk.

“Wij zijn altijd constructief aan tafel gaan zitten met de banksector, de regering en de Nationale Bank”, benadrukt CEO Jeroen Ghysel. “Toen de 750 locaties uit ons oorspronkelijke spreidingsplan niet voldoende bleken, engageerden we ons om meer dan 200 nieuwe locaties toe te voegen.” Het resultaat is het volledige plan met 970 locaties dat recent werd bekendgemaakt.

Momenteel zit Batopin halfweg de uitrol van het netwerk van CASH-punten en elke werkdag opent er een nieuw CASH-punt. Vandaag zijn er op 400 locaties in België ongeveer 1.000 cashautomaten in gebruik (41% van de locaties) en voor nog eens 17% van de locaties is de opbouw al gestart. In totaal waren 58% van de locaties dus al eerder bekend.

Het netwerk van CASH-punten dat eind 2025 volledig zal zijn, zorgt voor voldoende spreiding over het hele land. Jeroen Ghysel: “95% van de Belgen zal een CASH-punt vinden binnen de 5 kilometer rijafstand. Voor de meeste mensen zal dat in realiteit een pak minder dan 5 kilometer zijn. We zorgen ervoor dat 40% van alle CASH-punten in kleine gemeentes en deelgemeentes zal staan. Bovendien zullen er CASH-punten komen op 50 locaties waar al minstens 3 jaar geen geldautomaat meer was.” Alle locaties zijn nu dan wel bekend, Batopin blijft nog wel actief op zoek naar geschikte panden in het hele land.

“We onderhouden nauwe contacten met lokale besturen en zullen nog meer ter plaatse gaan met onze teams”, aldus CEO Jeroen Ghysel. “Wie een pand ter beschikking heeft, kan via de website contact opnemen.” “Het mag duidelijk zijn: cash is een blijver. En wij zijn dat met onze CASH-punten ook”, verzekert Jeroen Ghysel. “We zijn opgericht om ervoor te zorgen dat consumenten cash kunnen blijven gebruiken. Wij engageren ons bovendien op lange termijn: we huren de locaties voor minstens negen jaar en we investeren meer dan 150 miljoen euro voor de installatiekosten alleen al.” Jeroen Ghysel: “Bij het selecteren van locaties kijken we naar waar cash intuïtief nodig is, niet meer naar waar bankfilialen hun kantoren aanhouden. Op deze manier vermijden we overconcentratie op bepaalde plekken en tekorten elders. Met 970 CASH-punten zal je ons zo goed als overal vinden. Stad en platteland, dichtbij handelaars en van of naar het werk of hobby’s. Er zal steeds een CASH-punt in de buurt zijn.”

Meer CASH-punten in het straatbeeld betekent ook dat er elders geldautomaten verdwijnen.

Jarenlang waren mensen gewend om naar hun bankkantoor te gaan om geld af te halen. Nu veel bankkantoren de deur sluiten, verandert dat. “We hebben er veel begrip voor dat deze maatschappelijke verandering niet voor iedereen eenvoudig is”, benadrukt CEO Jeroen Ghysel. “Bij de opening van nieuwe CASH-punten trachten we er alles aan te doen om mensen goed te informeren met een sterke lokale communicatie. Samen met de banken willen we zo goed mogelijk communiceren over onze komst en de zoektocht naar een CASH-punt nog vergemakkelijken.”

Batopin is een initiatief van de banken Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC dat begin 2020 werd gecreëerd. Met een netwerk van geldautomaten, losgekoppeld van de banken, wil Batopin de toegang tot cash geld in België op lange termijn toegankelijk en bereikbaar maken voor iedereen, in alle veiligheid en in volle vertrouwen. Een evenwichtig netwerk houdt rekening met waar mensen wonen.

Lees meer

Stad Oostende versterkt banden met Stadsatelier

28/03/2024

Stad Leuven stimuleert duurzame handel: gratis proefproject elektrische cargodeelfietsen

21/03/2024

UZ Gent's nieuwe revalidatietoestel verkort hersteltijd voor revalidanten

19/03/2024

Eerste autonoom toegankelijk treinstel voorgesteld door NMBS

15/03/2024

Skilpod krijgt groen licht voor contract ter waarde van 1 miljard euro

11/03/2024

Nieuwe fietsteller op fietsring F400 rond Gent houdt fietsers in de gaten

08/03/2024

Onderzoek naar realisatie van gecombineerd AZ Mol-Geel op nieuwe site

06/03/2024

Stad Gent biedt gratis hellingen aan voor winkels en horecazaken

04/03/2024

Diest's Vervoortplaats begraafplaats krijgt facelift met nadruk op natuur en herdenking

26/02/2024
Scroll naar boven