Shutterstock
C.G.
21/02/2024

Lime en Voi dagen Brusselse regering voor de rechter

De deelstepbedrijven Lime en Voi zijn naar de rechtbank gestapt om bezwaar te maken tegen de beslissing van de Brusselse regering om sinds januari alleen nog steps van concurrenten Bolt en Dott toe te staan. De rechter besliste dat Lime en Voi steps mogen blijven aanbieden tot het einde van hun licentie.

Bruzz

Om overlast tegen te gaan had de Brusselse regering beslist om vanaf 1 februari 2024 enkel nog twee deelstepoperatoren toe te laten, hier voor werd een aanbestedingsprocedure georganiseerd. De bedrijven Bolt en Dott kwamen uiteindelijk als winnaars uit de bus. Hun concurrenten Lime en Voi tekenden beroep aan tegen deze keuze van de Brusselse regering. Dit bleek succesvol te zijn, de steps van Lime en Voi mogen actief blijven tot hun licentie afloopt.

Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt is teleurgesteld in de beslissing van de rechter en geeft aan dat het vonnis zal worden aangevochten.

De bedrijven Lime en Voi viseerden in hun procedure enkel de keuze van de deelstepoperatoren. De beslissing voor andere mobiliteitsmodi (zoals elektrische deelfietsen) werd niet betwist.

Ook de Brusselse deelstepaanbieder Glizze spande reeds een procedure aan bij de Raad van State. Zij zijn het niet eens met het feit dat hun vergunning kon worden afgenomen. Een uitspraak in deze zaak wordt binnenkort verwacht.

Niet alle deelstepbedrijven trokken ten strijde tegen de beslissing van de Brusselse regering. Poppy, een andere concurrent van Bolt en Dott, erkent de correctheid van de procedure en haalt hun steps meteen van de markt. Volgens Poppy pleitte iedereen voor een beslissing om het aantal deelsteps in de Brusselse straten terug te schroeven.

Lees meer

Vlaamse Regering verbetert ondersteuning van ondernemers en stimuleert innovatie

05/06/2024

Schapen Kemp vzw zet overheidsopdracht voor natuurbegrazing Kanaalplas voort

28/05/2024

IKWV ontvangt vier nieuwe jetscooters voor kustbewaking en reddingsoperaties

13/05/2024

Stad Oostende versterkt banden met Stadsatelier

26/03/2024

Batopin plant 970 CASH-punten tegen eind 2025

28/03/2024

Stad Leuven stimuleert duurzame handel: gratis proefproject elektrische cargodeelfietsen

21/03/2024

UZ Gent's nieuwe revalidatietoestel verkort hersteltijd voor revalidanten

19/03/2024

Eerste autonoom toegankelijk treinstel voorgesteld door NMBS

15/03/2024

Skilpod krijgt groen licht voor contract ter waarde van 1 miljard euro

11/03/2024
Scroll naar boven