Nomeo
N.T.
15/01/2024

Nomeo wint gunning van Belnet: beheer van domeinnamen voor overheidsdiensten en hoger onderwijs

Nomeo heeft recentelijk de gunning van een overheidsopdracht van Belnet toegewezen kregen, waarmee het belast is met het beheer van domeinnamen voor hogeronderwijsinstellingen, onderzoekscentra en overheidsdiensten. De nauwe samenwerking tussen beide entiteiten bestaat al sinds 2016.

ITdaily

Wat delen organisaties zoals VRT, Sciensano, Katholieke Hogeschool Vives, Provincie Oost-Vlaanderen, Universiteit Antwerpen, Infrabel en Imec met elkaar? Ze zijn allen verbonden met het internet via het Belnet-netwerk, en hun domeinnamen worden in samenwerking met Nomeo beheerd, een samenwerking die al sinds 2016 gaande is en de komende vier jaar wordt voortgezet.

In een persbericht kondigt Nomeo, een bedrijf gevestigd in Gent dat webhostingdiensten levert, aan dat het met succes de overheidsopdracht van Belnet heeft verworven. Hierdoor verkrijgt Nomeo de verantwoordelijkheid voor het beheer van domeinnamen van overheidsdiensten, onderwijsinstellingen en onderzoekscentra gedurende de komende vier jaar. Het gaat in totaal over meer dan 9000 domeinnamen en meer dan honderd extensies. De waarde van de overeenkomst bedraagt ongeveer 200.000 euro.

Nomeo biedt Belnet onder andere private label-diensten aan, waarmee klanten van Belnet in hun vertrouwde omgeving domeinnamen kunnen registreren en beheren. De automatisatie van communicatie met de registry, het aansturen van nameservers en het instellen van diensten verlopen onderliggend via de software van Nomeo.

Bruno Goossens, System Administrator bij Belnet, benadrukt de waarde van de samenwerking met Nomeo: “Voor sommige domeinnamen werken we rechtstreeks samen met DNS Belgium en EURid, maar waar dat niet mogelijk is, kunnen we altijd beroep doen op Nomeo. Nomeo is voor ons een waardevolle partner die eruit springt op vlak van klantvriendelijkheid en bereikbaarheid. We hebben intussen een waardevolle, doorgedreven samenwerking opgebouwd en kijken uit naar het vervolg!”

Lees meer

Raad van State bevestigt nieuwe aanbesteding voor organisatie nationale feestdag

18/06/2024

Uitschrijven van aanbestedingen voor reeds geleverde opdrachten: "Zeer problematisch, dit neigt naar fraude"

14/06/2024

160.000 euro besteed aan graffiti-verwijdering op Kunstberg in Brussel

11/06/2024

Vlaamse Regering verbetert ondersteuning van ondernemers en stimuleert innovatie

05/06/2024

Schapen Kemp vzw zet overheidsopdracht voor natuurbegrazing Kanaalplas voort

28/05/2024

IKWV ontvangt vier nieuwe jetscooters voor kustbewaking en reddingsoperaties

13/05/2024

Stad Oostende versterkt banden met Stadsatelier

26/03/2024

Batopin plant 970 CASH-punten tegen eind 2025

28/03/2024

Stad Leuven stimuleert duurzame handel: gratis proefproject elektrische cargodeelfietsen

21/03/2024
Scroll naar boven