N.T
07/07/2023

Hasselt herziet aanbesteding groenonderhoud na teleurstelling

Hasselt zet groenaannemer aan de kant vanwege onvrede en kiest voor ervaren vervanger. De groenaannemer die in Hasselt meer onvrede dan gemaaide percelen veroorzaakte, is per direct vervangen door een andere aannemer die de afgelopen jaren wel naar tevredenheid heeft gemaaid in de stad, zij het tegen een hogere prijs. 

BRON: Het Nieuwsblad

“De nieuwe aannemer is direct begonnen op dinsdag”, aldus schepen Laurence Libert (Open Vld). “Het contract met de vorige aannemer is beëindigd omdat hij het werk niet aankon. Hij had simpelweg te laag ingeschreven en heeft de omvang van het werk, inclusief de benodigde uren en middelen, onderschat. Bij deze aanbesteding was de financiële offerte het enige criterium. We hebben nu een contract afgesloten voor de resterende acht maanden. Ondertussen zullen we de situatie evalueren. Het klopt dat deze aannemer niet de goedkoopste was en daarom aanvankelijk niet kon worden geselecteerd. Daarom moeten we nadenken over hoe we in de toekomst kwaliteit en prijs kunnen combineren als het gaat om onderhoudswerkzaamheden.”

“In de tussentijd hebben we niet stilgezeten en hebben we ook onze eigen diensten, zoals de onderhoudsploeg van de kerkhoven, ingeschakeld om te helpen”, vervolgde Libert. “We geven prioriteit aan het onderhoud van speeltuinen en veiligheidsmaaiwerk. Onze diensten zullen de komende weken blijven helpen. De nieuwe aannemer is op dinsdag begonnen en zal de komende dagen extra ploegen inzetten om de achterstand in te halen. Vanaf donderdag zullen er ongeveer 15 tot 20 mensen aan het werk zijn en er zal ook op zaterdag worden gewerkt. Ze zullen ook gespecialiseerd materiaal gebruiken om het hoge gras op sommige plaatsen te verwijderen. We hopen dat de meeste werkzaamheden binnen ongeveer drie weken zijn ingehaald.”

© Govly

Lees meer

Raad van State bevestigt nieuwe aanbesteding voor organisatie nationale feestdag

18/06/2024

Uitschrijven van aanbestedingen voor reeds geleverde opdrachten: "Zeer problematisch, dit neigt naar fraude"

14/06/2024

160.000 euro besteed aan graffiti-verwijdering op Kunstberg in Brussel

11/06/2024

Vlaamse Regering verbetert ondersteuning van ondernemers en stimuleert innovatie

05/06/2024

Schapen Kemp vzw zet overheidsopdracht voor natuurbegrazing Kanaalplas voort

28/05/2024

IKWV ontvangt vier nieuwe jetscooters voor kustbewaking en reddingsoperaties

13/05/2024

Stad Oostende versterkt banden met Stadsatelier

26/03/2024

Batopin plant 970 CASH-punten tegen eind 2025

28/03/2024

Stad Leuven stimuleert duurzame handel: gratis proefproject elektrische cargodeelfietsen

21/03/2024
Scroll naar boven