C.G
10/03/2023

Gemeente Wevelgem faciliteert installatie van geldautomaat in Moorsele

De gemeente Wevelgem heeft besloten om zelf een geldautomaat te faciliteren in Moorsele, na de sluiting van de laatste bankautomaat in september 2022. De installatie van de geldautomaat zal worden uitgevoerd door Loomis en het gaat om een huurcontract voor een duurtijd van 4 jaar, met een totaalbudget van 126 000 euro. Dit is de eerste keer dat een lokaal bestuur, via een privé-partner, zelf zorgt voor een geldautomaat en dus een nationale primeur.

BRON: gemeente Wevelgem

De bankautomaat wordt geplaatst in een beveiligde kiosk van 2,2 meter op 1,4 meter op de hoek van de Secretaris Vanmarckelaan en de Warandestraat. Deze centrale locatie zal ook worden vergroend en onthard. Voorafgaand aan deze beslissing heeft de gemeente contact opgenomen met alle banken in België en Batopin, de organisatie die instaat voor de installatie van bankautomaten voor de grootbanken. Maar omdat dit niets opleverde, besliste de gemeente om een brief te richten aan de federale ministers van Economie en Financiën. Op vandaag heeft de gemeente hierop geen reactie ontvangen.

Schepen voor Lokale Economie Kevin Defieuw legt uit dat het niet de taak is van een gemeentebestuur om de installatie van een bankautomaat te faciliteren, maar de impact voor de inwoners was te groot. Vooral ouderen en lokale handelaars worden getroffen door het verdwijnen van een kantoor of bankautomaat. De gemeente hoopt dan ook dat de federale overheid een sluitende regeling treft met de bankensector.

Loomis is verantwoordelijk voor de installatie en beheer van de bankautomaat. Hoewel de installatie van bankautomaten niet tot de acties van Loomis behoorde, heeft het bedrijf in Frankrijk positieve ervaringen opgedaan met de installatie van 150 automaten. Loomis exploiteert sinds 2015 automaten in Noorwegen, Denemarken en Zweden, waar het bedrijf haar hoofdzetel heeft. Met de installatie van de bankautomaat in Moorsele zorgen Loomis en de Gemeente Wevelgem voor een nationale primeur.

© Govly

Lees meer

Raad van State bevestigt nieuwe aanbesteding voor organisatie nationale feestdag

18/06/2024

Uitschrijven van aanbestedingen voor reeds geleverde opdrachten: "Zeer problematisch, dit neigt naar fraude"

14/06/2024

160.000 euro besteed aan graffiti-verwijdering op Kunstberg in Brussel

11/06/2024

Vlaamse Regering verbetert ondersteuning van ondernemers en stimuleert innovatie

05/06/2024

Schapen Kemp vzw zet overheidsopdracht voor natuurbegrazing Kanaalplas voort

28/05/2024

IKWV ontvangt vier nieuwe jetscooters voor kustbewaking en reddingsoperaties

13/05/2024

Stad Oostende versterkt banden met Stadsatelier

26/03/2024

Batopin plant 970 CASH-punten tegen eind 2025

28/03/2024

Stad Leuven stimuleert duurzame handel: gratis proefproject elektrische cargodeelfietsen

21/03/2024
Scroll naar boven