N.T
15/06/2023

Stad Menen investeert in SMOT-palen om bewustwording van zonnebescherming te vergroten

“Het belang van een goede gezondheid is in de afgelopen jaren, vooral tijdens de coronapandemie, herhaaldelijk benadrukt. Het is essentieel om goed voor je lichaam en welzijn te zorgen. Daarom zet onze stad zich in voor bewustwording, zodat mensen zich nog meer bewust worden van dit belang. Dit jaar investeren we in SMOT-palen om het belang van het aanbrengen van zonnebrandcrème te benadrukken”, aldus Angelique Declercq, schepen van sociale zaken.

BRON: Stad Menen

Het aantal gevallen van huidkanker neemt namelijk elk jaar toe, en dit is geen toeval. Uit een studie onder 400.000 Europeanen blijkt dat ernstige zonnebrand op jonge leeftijd het risico op het ontwikkelen van verdachte huidletsels op volwassen leeftijd met 18 procent verhoogt. Schepen Declercq voegt toe: “Het is daarom niet alleen belangrijk om voldoende zonnebrandcrème te gebruiken tijdens het zonnebaden, maar ook om aandacht te besteden aan het beschermen van je huid tijdens dagelijkse activiteiten. In de komende zomermaanden vragen we via het stadsbestuur extra aandacht hiervoor door twee Sundo SMOT-palen in de stad te installeren. Bij deze palen kunnen mensen gratis zonnebrandcrème krijgen door hun handen onder een sensor te houden.”

De Sundo zonnebrandcrème heeft een beschermingsfactor van SPF 30 tot 50. Het bevat UVA- en UVB-filters, is vrij van parabenen, hypoallergeen en waterbestendig. Kortom, het is een ideaal middel om jezelf tegen de zon te beschermen. Op het scherm van de SMOT-paal kan men ook de actuele UV-index op de huidige locatie aflezen, en op basis daarvan ontvangt de gebruiker aangepast zonneadvies.

“De SMOT-palen zullen gedurende de zonnige maanden worden geplaatst op openbare pleinen, bij evenementen en bij onze lokale dienstencentra. Het systeem is zeer toegankelijk en stimuleert bewust gebruik van zonnebrandcrème. Verschillende stadsdiensten hebben financieel bijgedragen om deze service mogelijk te maken. We hopen dat dit initiatief zal bijdragen aan bewust zonnebaden en dat het op de juiste manier zal worden gebruikt”, besluit Renaat Vandenbulcke, schepen van zorg.

© Govly

Lees meer

Raad van State bevestigt nieuwe aanbesteding voor organisatie nationale feestdag

18/06/2024

Uitschrijven van aanbestedingen voor reeds geleverde opdrachten: "Zeer problematisch, dit neigt naar fraude"

14/06/2024

160.000 euro besteed aan graffiti-verwijdering op Kunstberg in Brussel

11/06/2024

Vlaamse Regering verbetert ondersteuning van ondernemers en stimuleert innovatie

05/06/2024

Schapen Kemp vzw zet overheidsopdracht voor natuurbegrazing Kanaalplas voort

28/05/2024

IKWV ontvangt vier nieuwe jetscooters voor kustbewaking en reddingsoperaties

13/05/2024

Stad Oostende versterkt banden met Stadsatelier

26/03/2024

Batopin plant 970 CASH-punten tegen eind 2025

28/03/2024

Stad Leuven stimuleert duurzame handel: gratis proefproject elektrische cargodeelfietsen

21/03/2024
Scroll naar boven