Pieter_M
02/06/2023

Signpost verzekert zich van meerjarig contract en breidt uit met overname van Fourcast for Education

Signpost heeft een lucratief vierjarig contract gewonnen bij Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Het contract houdt in dat ze honderdduizenden laptops leveren en ondersteuning bieden. Tegelijkertijd kondigt het bedrijf de overname aan van Fourcast for Education.

BRON: DataNews

Het contract, dat goed is voor 440.000 laptops, heeft een geschatte waarde van 220 miljoen euro. Dit contract komt vier jaar nadat Signpost al een soortgelijke aanbesteding had gewonnen bij DOKO, de aankoopcentrale van Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Om dit contract te vervullen, werkt Signpost samen met Fourcast for Education, dat deze week voor 75,5 procent wordt overgenomen. Signpost zelf zal zich richten op het leveren van de hardware, terwijl Fourcast, dat zich onder andere specialiseert in opleidingen, pedagogische studiedagen en professionalisering via change management-trajecten, zich voornamelijk zal concentreren op de uitrol en ondersteuning van de apparaten.

“Ze waren in zekere zin een concurrent, omdat ze ook Chromebooks distribueren, maar hun focus ligt op opleidingen,” legt Arne Vandendriessche, CEO van Signpost Group, uit aan Data News. “Elke school worstelt met digitaliseringsvraagstukken, variërend van technische aspecten zoals welke apparaten, financiering en wifi, tot pedagogische vraagstukken zoals hoe je een laptop het beste kunt gebruiken in een wiskundeles. Daarvoor biedt Fourcast for Education de nodige opleiding en ondersteuning.”

“Door onze expertise op het gebied van opleiding, begeleiding en ondersteuning te combineren met een sterke afhandeling van hardware, digitale inhoud en software, kunnen we scholen een volledig pakket bieden dat aansluit bij de behoeften van het moderne onderwijs. Bovendien stelt een strategische samenwerking ons in staat om ons bedrijf ook op Europees niveau uit te breiden”, zegt Olav Adami, CEO van Fourcast.

Fourcast for Education is een afsplitsing van Fourcast, dat in 2020 werd overgenomen door Devoteam. Signpost neemt alle aandelen, behalve die van CEO Adami, over en voegt daarmee een dochteronderneming toe die onderwijsinstellingen in heel Europa ondersteunt.

© Govly

Lees meer

Stad Oostende versterkt banden met Stadsatelier

28/03/2024

Batopin plant 970 CASH-punten tegen eind 2025

26/03/2024

Stad Leuven stimuleert duurzame handel: gratis proefproject elektrische cargodeelfietsen

21/03/2024

UZ Gent's nieuwe revalidatietoestel verkort hersteltijd voor revalidanten

19/03/2024

Eerste autonoom toegankelijk treinstel voorgesteld door NMBS

15/03/2024

Skilpod krijgt groen licht voor contract ter waarde van 1 miljard euro

11/03/2024

Nieuwe fietsteller op fietsring F400 rond Gent houdt fietsers in de gaten

08/03/2024

Onderzoek naar realisatie van gecombineerd AZ Mol-Geel op nieuwe site

06/03/2024

Stad Gent biedt gratis hellingen aan voor winkels en horecazaken

04/03/2024
Scroll naar boven