Pieter_M
02/06/2023

Signpost verzekert zich van meerjarig contract en breidt uit met overname van Fourcast for Education

Signpost heeft een lucratief vierjarig contract gewonnen bij Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Het contract houdt in dat ze honderdduizenden laptops leveren en ondersteuning bieden. Tegelijkertijd kondigt het bedrijf de overname aan van Fourcast for Education.

BRON: DataNews

Het contract, dat goed is voor 440.000 laptops, heeft een geschatte waarde van 220 miljoen euro. Dit contract komt vier jaar nadat Signpost al een soortgelijke aanbesteding had gewonnen bij DOKO, de aankoopcentrale van Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Om dit contract te vervullen, werkt Signpost samen met Fourcast for Education, dat deze week voor 75,5 procent wordt overgenomen. Signpost zelf zal zich richten op het leveren van de hardware, terwijl Fourcast, dat zich onder andere specialiseert in opleidingen, pedagogische studiedagen en professionalisering via change management-trajecten, zich voornamelijk zal concentreren op de uitrol en ondersteuning van de apparaten.

“Ze waren in zekere zin een concurrent, omdat ze ook Chromebooks distribueren, maar hun focus ligt op opleidingen,” legt Arne Vandendriessche, CEO van Signpost Group, uit aan Data News. “Elke school worstelt met digitaliseringsvraagstukken, variërend van technische aspecten zoals welke apparaten, financiering en wifi, tot pedagogische vraagstukken zoals hoe je een laptop het beste kunt gebruiken in een wiskundeles. Daarvoor biedt Fourcast for Education de nodige opleiding en ondersteuning.”

“Door onze expertise op het gebied van opleiding, begeleiding en ondersteuning te combineren met een sterke afhandeling van hardware, digitale inhoud en software, kunnen we scholen een volledig pakket bieden dat aansluit bij de behoeften van het moderne onderwijs. Bovendien stelt een strategische samenwerking ons in staat om ons bedrijf ook op Europees niveau uit te breiden”, zegt Olav Adami, CEO van Fourcast.

Fourcast for Education is een afsplitsing van Fourcast, dat in 2020 werd overgenomen door Devoteam. Signpost neemt alle aandelen, behalve die van CEO Adami, over en voegt daarmee een dochteronderneming toe die onderwijsinstellingen in heel Europa ondersteunt.

© Govly

Lees meer

Raad van State bevestigt nieuwe aanbesteding voor organisatie nationale feestdag

18/06/2024

Uitschrijven van aanbestedingen voor reeds geleverde opdrachten: "Zeer problematisch, dit neigt naar fraude"

14/06/2024

160.000 euro besteed aan graffiti-verwijdering op Kunstberg in Brussel

11/06/2024

Vlaamse Regering verbetert ondersteuning van ondernemers en stimuleert innovatie

05/06/2024

Schapen Kemp vzw zet overheidsopdracht voor natuurbegrazing Kanaalplas voort

28/05/2024

IKWV ontvangt vier nieuwe jetscooters voor kustbewaking en reddingsoperaties

13/05/2024

Stad Oostende versterkt banden met Stadsatelier

26/03/2024

Batopin plant 970 CASH-punten tegen eind 2025

28/03/2024

Stad Leuven stimuleert duurzame handel: gratis proefproject elektrische cargodeelfietsen

21/03/2024
Scroll naar boven