N.T
15/06/2023

Concurrentiestrijd: Bpost, PPP en Proximy dingen naar distributiecontracten

Bpost en concurrent PPP hebben zoals verwacht opnieuw hun kandidatuur ingediend om subsidies te ontvangen voor de distributie van kranten en tijdschriften. Echter, er is ook concurrentie van het Franse bedrijf Proximy, dat nog geen activiteiten heeft in België, maar wel meedingt naar het contract. Het is belangrijk om op te merken dat Bpost recentelijk in opspraak is geraakt vanwege vermeend gesjoemel bij de aanbesteding van het vorige krantencontract, samen met PPP.

BRON: VRT NWS

Donderdag 8 juni was de deadline voor het zogenaamde krantencontract, waarbij bedrijven hun kandidatuur konden indienen om subsidies te ontvangen voor de periode 2024-2028, met als doel de distributie van kranten en tijdschriften. Zoals verwacht heeft Bpost opnieuw zijn kandidatuur ingediend. Het bedrijf kwam onlangs nog in opspraak vanwege vermeend gesjoemel bij de aanbesteding van het vorige krantencontract, samen met de kleinere distributeur PPP. Opmerkelijk genoeg heeft ook PPP opnieuw zijn kandidatuur ingediend.

Wat betreft het lopende krantencontract is er de afgelopen weken veel ophef geweest, maar inmiddels heeft de FOD Economie de aanbesteding voor de nieuwe concessie georganiseerd. Vanwege de vertrouwelijkheid kan de overheidsdienst geen informatie verstrekken over de ingediende kandidaturen. Ook minister Pierre-Yves Dermagne (PS), die verantwoordelijk is voor dit gebied, heeft geen commentaar gegeven. Een woordvoerder van Bpost heeft bevestigd dat het bedrijf zijn kandidatuur heeft ingediend. Dit is geen verrassing, aangezien Bpost sinds 2015 het contract in handen heeft en het van groot belang is voor de werkgelegenheid binnen het bedrijf. Bpost en PPP krijgen echter concurrentie van het Franse bedrijf Proximy. Hoewel dit bedrijf momenteel nog geen activiteiten in België heeft, dingt het nu wel mee naar het contract.

© Govly

Lees meer

Vlaamse Regering verbetert ondersteuning van ondernemers en stimuleert innovatie

05/06/2024

Schapen Kemp vzw zet overheidsopdracht voor natuurbegrazing Kanaalplas voort

28/05/2024

IKWV ontvangt vier nieuwe jetscooters voor kustbewaking en reddingsoperaties

13/05/2024

Stad Oostende versterkt banden met Stadsatelier

26/03/2024

Batopin plant 970 CASH-punten tegen eind 2025

28/03/2024

Stad Leuven stimuleert duurzame handel: gratis proefproject elektrische cargodeelfietsen

21/03/2024

UZ Gent's nieuwe revalidatietoestel verkort hersteltijd voor revalidanten

19/03/2024

Eerste autonoom toegankelijk treinstel voorgesteld door NMBS

15/03/2024

Skilpod krijgt groen licht voor contract ter waarde van 1 miljard euro

11/03/2024
Scroll naar boven