Telenet Business
N.T.
13/09/2023

Telenet Business sluit twee grote overheidscontracten af

Telenet Business, gespecialiseerd is in zakelijke telecom- en ICT-oplossingen, heeft recentelijk twee belangrijke raamovereenkomsten binnengehaald met de Vlaamse Overheid. Hierdoor wordt Telenet Business de vaste leverancier van de Vlaamse Overheid voor connectiviteitsdiensten en cloud PBX-oplossingen. De overeenkomsten hebben samen maximale waarde van bijna 43 miljoen euro.

Bron: Engineeringnet

Het bedrijf werd als meest geschikte partij gekozen na een uitgebreide RFP (Request for Proposal) procedure georganiseerd door de Vlaamse Overheid. De twee nieuwe contracten bieden zowel de mogelijkheid aan klanten van het huidige raamcontract (meer dan 1.000 locaties verspreid over ongeveer 250 organisaties), als nieuwe inschrijvers om vaste telefonie- en datadiensten af te nemen tegen aantrekkelijke prijzen.

Geert Degezelle, Chief Commercial Officer B2B bij Telenet, verklaarde: “We zullen voortdurend de connectiviteit monitoren om proactief en snel te kunnen ingrijpen bij problemen. Klanten hebben ook één aanspreekpunt bij eventuele vragen of problemen en daarnaast zetten we ook in op veiligheid en bieden we zeer sterke securitydiensten.”

Een van de raamcontracten betreft de cloud PBX of virtuele telefooncentrale, een moderner systeem. Hoewel Telenet nog steeds oudere systemen zoals ISDN-lijnen en fax- en modemverkeer ondersteunt, ligt de focus voornamelijk op deze moderne virtuele telefooncentrales met cloudoplossingen. Het grote voordeel van deze oplossingen is dat ze op afstand beheerd kunnen worden. Eerder dit jaar heeft het bedrijf ook al het ‘Belnet’ raamcontract gewonnen, en in mei is Telenet begonnen met de activering van het nieuwe ‘Schoolnet’ raamcontract. Dit contract biedt alle Vlaamse scholen de mogelijkheid om eenvoudig over te stappen op glasvezelverbindingen.

© Govly

Lees meer

Stad Oostende versterkt banden met Stadsatelier

28/03/2024

Batopin plant 970 CASH-punten tegen eind 2025

26/03/2024

Stad Leuven stimuleert duurzame handel: gratis proefproject elektrische cargodeelfietsen

21/03/2024

UZ Gent's nieuwe revalidatietoestel verkort hersteltijd voor revalidanten

19/03/2024

Eerste autonoom toegankelijk treinstel voorgesteld door NMBS

15/03/2024

Skilpod krijgt groen licht voor contract ter waarde van 1 miljard euro

11/03/2024

Nieuwe fietsteller op fietsring F400 rond Gent houdt fietsers in de gaten

08/03/2024

Onderzoek naar realisatie van gecombineerd AZ Mol-Geel op nieuwe site

06/03/2024

Stad Gent biedt gratis hellingen aan voor winkels en horecazaken

04/03/2024
Scroll naar boven